Hlavní obsah

V troskách vozu neměla čtveřice šanci přežít

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káranice
Aktualizováno

Čtyři muži z Liberecka ve věku 18 až 30 let zahynuli ve čtvrtek ráno při dopravní havárii na hlavní silnici z Hradce Králové na Chlumec nad Cidlinou u obce Káranice. Plně obsazená felicie se tam krátce po půl šesté srazila s kamiónem, řízeným polským řidičem.

V troskách vozu neměla čtveřice šanci přežítVideo: Jiří Bednář, Právo

 
Článek

V osobním autě přežil pouze osmadvacetiletý spolujezdec, jehož záchranka převezla s vážným zraněním do nemocnice. „Po převozu šel okamžitě na operační sál," řekla ČTK mluvčí zdravotnických záchranářů Anna Krempová. Podle lékařů je muž po operaci a jeho stav je stabilizovaný.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Osobní automobil po tragické nehodě.

Přesné okolnosti tragédie jsou stále v šetření policie, ale podle jednoho ze svědků se před mírnou levotočivou zatáčkou předjížděly dva polské kamióny, jedoucí na Chlumec. Felicie jela v protisměru, jeden z kamiónů se chtěl srážce vyhnout sjetím do příkopu, ale střetu už se mu zabránit nepodařilo.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Vrak zdemolovaného vozu.

Policie však pracuje i s verzí, podle níž řidič felicie na mokré vozovce a při nadměrné rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou, dostal se částečně do protisměru, pak do kontaktu s boční stranou protijedoucího kamiónu a následně došlo ke střetu s dalším kamiónem.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Vrak zdemolovaného vozu.

„Situaci zkoumá znalec z oboru silniční dopravy. Pokud by se našel svědek, který by mohl pomoci při vyšetřování, nechť zavolá na linku 158,“ řekla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

„Řidiči kamiónů, oba cizinci ve věku 35 a 27 let, vyvázli bez zranění a dechová zkouška na alkohol u nich byla negativní,“ dodala mluvčí. Celkovou hmotnou škodu policisté odhadli na 900 tisíc korun, komunikace byla uzavřena do odpoledních hodin a doprava byla odváděna přes okolní obce na dálnici D11. Provoz byl obnoven po půl čtvrté.

Foto: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám