Hlavní obsah

V Prokopském údolí zkolaboval a zemřel muž

Novinky, jap

Náhodná kolemjdoucí nalezla ve čtvrtek večer na okraji Prokopského údolí v Praze muže v bezvědomí. Na místo musel vzlétnout vrtulník letecké záchranky.

BEZ KOMENTÁŘE: V Prokopském údolí v Praze zkolaboval muž a zemřelVideo: Novinky

 
Článek

"Krátce před 20. hodinou oznámila kolemjdoucí žena na tísňové lince, že v Prokopském údolí nalezla muže v bezvědomí. Vzhledem ke složitosti terénu ale nedokázala operátorce popsat, kde přesně se nachází. To se podařilo zjistit až o chvíli později, a to díky aplikaci Záchranka, přes kterou žena poslala operátorům tísňové linky své souřadnice," řekla Novinkám mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Na místo proto okamžitě vyrazili záchranáři, policisté i strážníci. Kvůli špatně přístupnému terénu na místo vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby.

"Operátorka zahájila společně s volající telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci. V té pak pokračovali přivolaní záchranáři," doplnila Poštová.

I přes veškerou snahu záchranářů ale muž na místě zemřel. Do Prokopského údolí proto museli vyrazit kriminalisté.

"Mohu potvrdit, že policisté vyjížděli společně se záchranáři do Prokopského údolí, kde došlo ke kolapsu muže, který následně zemřel. Podle prvotních informací vše nasvědčuje tomu, že je za smrtí muže právě zdravotní kolaps," sdělila Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Místo obehnali policisté páskou. Smrtí muže se i nadále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám