Hlavní obsah

V pražském Motole hořelo

Právo, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři dny likvidovali pražští hasiči požár bioodpadu v lese v pražském Motole. Na místo se několikrát denně vraceli a požářiště, kde hoří i několik metrů pod zemí, neustále prolévali vodou.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v Motole likvidují hasiči třetím dnemVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Hromada bioodpadu, pravděpodobně bývalé skládky, v lese v Goldscheiderově ulici začala hořet v sobotu po poledni. Ještě tentýž den večer dorazil na místo bagr z hasičského Záchranného útvaru ze Zbiroha.

Na místo se ale hasiči museli několikrát vrátit i v neděli, a nakonec tam vyjížděli už dvakrát i v pondělí. Naposledy vyslali pražští hasiči na místo po 14. hodině čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Ti pomocí dvou vodních proudů a hasícího hřebu prolévali hromadu bioodpadu i pod povrchem.

Pomocí krumpáčů a dalšího nářadí ručně rozhrabávali některá doutnající místa. „Hasiči se na místo stále vracejí a dohašují skrytá ohniska požáru,” uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Je možné, že požár budou hasiči likvidovat ještě několik dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám