Hlavní obsah

V Plzni soudí řidiče za nehodu, při které zemřela britská královna pokeru

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Plzeňský soud začal v pátek projednávat dopravní nehodu, při které loni v listopadu zemřela 42letá Emma Fryerová, známá jako „královna pokeru“. Na lavici obžalovaných usedl Brit David Nelson (33), který tehdy s vozidlem Opel Corsa nezvládl v husté mlze řízení a na kruhovém objezdu na Domažlické třídě naboural do betonového sloupu. Fryerová, která přijela do Čech na největší světový turnaj v pokeru v kasinu King’s v Rozvadově, havárii nepřežila.

David Nelson u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Byla mlha, značky upozorňující na kruhový objezd jsem si všiml na poslední chvíli. Začal jsem brzdit, auto se dostalo do smyku, stočilo se doleva a narazili jsme do sloupu. Emma jako by chrčela. Pak k nám přišel nějaký pán a otevřel dveře a pomohl mi z auta. Také zavolal záchranku,“ vypověděl Nelson před soudem.

Na policii v průběhu vyšetřování uvedl, že se řídil navigací. „Kruhový objezd vůbec neukazovala, jen rovný směr,“ řekl cizinec do protokolu. Auto si v Čechách půjčil, s jízdou vpravo prý problém neměl.

Podle soudního znalce Michaela Kesnera byla rychlost auta v době nárazu do betonového bloku 65 km/h.

Foto: Patrik Biskup, Právo

David Nelson u soudu s ženou, která se ho snažila skrýt před objektivy novinářů.

„Jeli jsme s Emmou na dovolenou, ze které se pro mě stalo peklo. Její rodina po mně žádné odškodnění nechtěla, byla to nešťastná nehoda, za kterou nemohu,“ dodal Nelson.

Státní zástupce Pavel Tolar má ale jiný názor. „Obžalovaný jel nepřiměřenou rychlostí, v husté mlze přehlédl kruhový objezd a nestihl už včas reagovat,“ řekl Tolar. Řidiče viní z usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám