Hlavní obsah

V Pardubicích někdo vyhodil z okna sporák, když to policisté řešili, dopadl vedle nich muž

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Výjezd pardubických policistů k případu sporáku vyhozeného z okna se v sobotu večer změnil v boj o záchranu života. Právě když na místě řešili vyhozený kuchyňský spotřebič, vypadl z prvního patra bytového domu muž.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál před jednadvacátou hodinou na nábřeží Závodu míru, kde někdo nejprve vyhodil z okna kuchyňský sporák.

„Když policisté na místě zjišťovali, k čemu došlo, z prvního patra bytového domu z výšky asi pěti metrů spadl na chodník muž,“ popsala nečekaný sled událostí pardubická krajská policejní mluvčí Dita Holečková.

Jelikož nejevil známky života, hned zahájili policisté nepřímou masáž srdce. „Vzhledem k tomu, že ve služebních vozidlech vozí automatické externí defibrilátory, okamžitě muže na jeden připojili. Přístroj však výboj nedoporučil, a tak kolegové v nepřímé masáži pokračovali,“ doplnila mluvčí s tím, že příběh měl dobrý konec.

„Ještě před příjezdem záchranné služby se jim podařilo obnovit životní funkce a následně muže předali do rukou zdravotníků,“ uvedla Holečková.

Policie okolnosti případu dál prověřuje a bude zjišťovat, zda nebyl muž pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám