Hlavní obsah

V Otrokovicích se zřítil jeřáb při zaškolování obsluhy, čtyři lidé se zranili

V Otrokovicích na Zlínsku se ve středu zřítil stavební jeřáb, čtyři lidé jsou zraněni. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Jeden muž byl ve vážném stavu letecky přepraven na traumacentrum do Olomouce, doplnil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Spadlý jeřáb v OtrokovicíchVideo: Novinky

 
Článek

"Jeřáb se vyvrátil v době, kdy na něm probíhalo zaškolení obsluhy. Ramenem se zachytil o další konstrukce a materiál a na jeřábu zůstali za bezpečnostní úvazky viset čtyři lidé. Tři se dalším pracovníkům podařilo pomocí druhého jeřábu sundat, čtvrtého, nejvážněji zraněného muže, dostali dolů lezci hasičů," přiblížil Netopil.

Podle Olšana odvezly sanitky tři muže na úrazové oddělení Baťovy krajské nemocnice ve Zlíně, pro nejvážněji zraněného letěl vrtulník. "Muž utrpěl vícečetná zranění, zlomeniny horních a dolních končetin i poranění břicha," uvedl Olšan.

Zbylá trojice byla podle mluvčího záchranné služby převezena do Zlína se zhmožděním krční páteře a žeber, zlomenou rukou a podezřením na otřes mozku.

Na místo již dorazili také policisté. "Budeme zjišťovat, co se tam stalo," poznamenala zlínská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám