Hlavní obsah

Kvůli požárům v panelácích evakuovali na severu Čech bezmála 60 lidí

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most
Aktualizováno

Dva velké požáry v panelových domech museli během silvestrovské noci likvidovat hasiči v Mostě a v České Lípě na severu Čech. Vážnější okolnosti měl mostecký požár. Hořel tu byt ve 14. patře věžáku v ulici M.G. Dobnera, nedaleko úřadu práce.

Foto: HZS ÚK

Požár v Mostě

Článek

Oheň se do jednoho z bytů, v němž nikdo nebyl, rozšířil z balkónu. Podle hasičů k tomu s největší pravděpodobností přispěla zábavní pyrotechnika.

„Na místo vyjelo šest jednotek, hasiči požár likvidovali třemi vodními proudy. V zasaženém bytě se nikdo nenalézal, ale z celého domu bylo evakuováno 50 osob,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Faják.

V Německu zemřel muž po výbuchu zábavní pyrotechniky, jednu oběť má i Rakousko

Zahraniční

Požár byl nahlášen zhruba 35 před silvestrovskou půlnocí a na místo dorazil i hasičský autobus sloužící jako zázemí pro evakuované.

Foto: HZS LK

V českolipském paneláku hořelo.

V panelovém domě v českolipské Havlíčkově ulici se zase před šestou hodinou ráno na Nový rok vznítil odpad za výtahovou šachtou a hasiči museli vyvést celkem sedm lidí.

„Jednu osobu jsme předali do péče zdravotníků, protože se nadýchala kouře. Po uhašení byly prostory odvětrány a před sedmou hodinou se vrátili všichni do svých bytů“ uvedli hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám