Hlavní obsah

V Moravském Písku plameny připravily budovu o střechu, škoda půjde do milionů

Právo, Milan Vojtek
Moravský Písek
Aktualizováno

Požár administrativní budovy zaměstnal na dlouhé hodiny hasiče na Hodonínsku. K hořící budově v průmyslovém areálu v Moravském Písku vyslalo operační středisko hasiče osm minut po jedné hodině. Celý objekt zachvátily plameny, střecha se zbortila.

Foto: HZS JMK

Požár haly v Moravském Písku

Článek

Vzhledem k rozsahu požáru velitel zásahu požádal operační středisko o posily, postupně tak operační důstojník vyhlásil nejprve druhý a nakonec i třetí stupeň požárního poplachu. Do akce tak vyrazilo na sedm desítek hasičů s technikou z celého okolí. A nebyl to jen oheň, který ji potrápil. Noc na neděli byla mrazivá, teploty spadly zhruba pět dílků pod bod mrazu. „Voda, používaná k hašení, kolem budovy namrzá. Hasičům práci komplikuje náledí, které bylo příčinou zranění dvou z nich,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Požár byl už v době příjezdu hasičů značně rozšířený, celé podlaží administrativní budovy bylo v plamenech a jeho střecha se propadla. Po lokalizaci požáru ještě dopoledne hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali zbylá ohniska.

Foto: HZS JMK

Hasiči během noci vyhlásili druhý a třetí stupeň pohotovosti.

Foto: HZS JMK

Po lokalizaci požáru ještě dopoledne hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali zbylá ohniska.

Škoda dosáhne řádu milionů korun. Její přesnou výši ani příčinu zatím hasiči neznají. „Příčinu požáru budou vyšetřovatelé teprve určovat, zatím se nedostanou dovnitř objektu,“ uvedl mluvčí. V době hašení ohně v Moravském Písku se hasiči na Hodonínsku museli porvat s dalším požárem. V pětadvacet kilometrů vzdálené obci Svatobořice-Mistřín je od páté hodiny zaměstnal požár přístavku rodinného domu. Po necelých dvou hodinách jej zasahující zcela zlikvidovali.

Reklama

Související články

Ve vyhořelé boudě v Třinci našli mrtvolu

Moravskoslezští kriminalisté vyšetřují okolnosti pátečního požáru v Třinci-Neborech na Frýdecko-Místecku, kde shořela na louce dřevěná bouda. Hasiči v ní našli...

Výběr článků

Načítám