Hlavní obsah

V metru dal kolemjdoucímu pěstí a vzal mu mobil. Dostal 2,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 2 poslal v minulých dnech na 2,5 roku do vězení 19letého Marka Mika, který podle obžaloby napadl v létě v centru Prahy kolemjdoucího a vzal mu mobil. Navíc byl vyhoštěn z ČR.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel této loupeže, slovenský občan Marek Miko, byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce 30 měsíců a dále k trestu vyhoštění z území České republiky na dobu šesti let,“ informoval Novinky mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Ondřej Šťastný.

Podle něj se k činu přiznal. V minulosti byl v zahraničí trestán za majetkovou trestnou činnost. Rozsudek je pravomocný, žalobce i obžalovaný se vzdali práva na odvolání.

Útok se odehrál v sobotu 8. července ve stanici metra Karlovo náměstí. Obžalovaný tam napadl kolemjdoucího, který zrovna psal na mobilu textovou zprávu. Srazil ho znenadání pěstí, vzal mu telefon a spolu s dalším mladíkem, který celý incident natáčel na svůj mobil, utekli z metra. Policie je dopadla o pár dní později poté, co zveřejnila výzvu v médiích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám