Hlavní obsah

V Liberci hořela čistírna odpadních vod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Až do sobotního odpoledne likvidovali hasiči požár v čistírně odpadních vod v Liberci. Hořelo obložení a střešní konstrukce. Policie případ kvalifikovala jako přestupek. Událost se obešla bez zranění.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár čistírny v Liberci

Článek

Hořet začalo v pátek večer. Na místo se do Londýnské ulice postupně sjeli hasiči z deseti jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Kolem 23:00 dostali oheň pod kontrolu.

Při hašení použili hasiči mimo jiné řezací zařízení CCS Cobra ze stanice Tanvald. Hasiči v dýchacích přístrojích postupně rozebírali konstrukci opláštění nádrže a vyhledávali ohniska požáru.

V Kralupech nad Vltavou hoří plastový odpad, byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu

Krimi

„Provedeným šetřením jsme zjistili, že požár pravděpodobně vznikl při provádění stavebních prací na uvedeném objektu ČOV. Věc jsme kvalifikovali jako přestupek, který po provedených úkonech budeme oznamovat příslušnému správnímu orgánu HZS,“ uvedla policie na Twitteru.

Škoda byla vyčíslena na půl milionu korun. Uchráněné hodnoty, zejména na sousední nádrži, jsou ve výši šest milionů korun.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár čistírny v Liberci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám