Hlavní obsah

V Kralupech nad Vltavou hoří plastový odpad, byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou
Aktualizováno

Na okraji Kralup nad Vltavou na Mělnicku hoří v areálu kovošrotu plastový odpad. Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu, sdělil mluvčí krajských hasičů Tomáš Bakalář.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár plastového odpadu v Kralupech nad VltavouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Událost máme hlášenu v 16:55, hoří plastový odpad v areálu kovošrotu, je to zhruba 50 metrů široké,“ řekl Bakalář. Na místě kolem 19.00 zasahovalo 26 hasičských jednotek.

V blízkosti podle mluvčího nejsou obytné domy, areál je v průmyslové zóně. K výši škody se zatím nechtěl vyjadřovat. „Nevíme, zda pod tím případně něco není,” doplnil mluvčí.

Policie se bude zabývat vyšetřováním příčin požáru až po dohašení, které může trvat celou noc. „Vzhledem k tomu, že zde před několika dny již k menšímu požáru došlo, bude zřejmě jednou z variant příčin i úmyslné zapálení,” řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

„Lidem v části Lobeček jsme doporučili nevětrat,” řekl ČTK kralupský starosta Marek Czechmann.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár plastového odpaduVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Na místě jsme ošetřili jednoho z hasičů, měl pohmožděné koleno, záchranáři ho převezli na chirurgii do Slaného,” informovala mluvčí krajských záchranářů Monika Nováková. Další zranění podle ní u požáru nejsou.

Zvláštní stupeň poplachu je vyhlašován v případě, že událost ohrožuje více než 1000 osob, celé obce nebo plochu o velikosti kilometr čtvereční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám