Hlavní obsah

V Karviné zemřel mladík po pádu z 15 metrů. Další se zřítil v Kopřivnici z hlediště

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři případy pádů lidí z výšky řešili záchranáři v Moravskoslezském kraji v posledních dnech. V úterý nepřežil mladík pád z 15 metrů, ve středu se jeden člověk zranil, když se zřítil z budovy, a druhý po pádu z hlediště. Oba skončili v nemocnici.

Foto: HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto

Článek

Z patnáctimetrové výšky spadl 21letý muž v úterý v Karviné. „Utrpěl poranění neslučitelná se životem a ani rychlý příjezd odborné pomoci již nemohl pomoci k jeho záchraně,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Ve středu večer pak jeli zdravotníci ke zraněnému 44letému muži, který spadl z prvního patra budovy v Šenově u Ostravy.

„Pacient byl při vědomí, došlo u něj k poranění hlavy. Po zajištění krčním límcem, uložení do vakuové matrace a dalších opatřeních byl týmem rychlé lékařské pomoci přepraven do nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Seniorka nepřežila pád z domu v Praze

Krimi

Zhruba čtyřicet minut po zásahu v Šenově ošetřovala záchranka 22letého muže, který skončil v bezvědomí poté, co se v Kopřivnici zřítil z hlediště na beton z výšky tří metrů. Ve které budově se událost stala, záchranka neupřesnila. Na místo vzlétl rovněž záchranářský vrtulník.

„V době zásahu záchranné služby pacient komunikoval, lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění hlavy, které se nejevilo jako život ohrožující,“ upřesnil Humpl s tím, že mladíka zdravotníci transportovali do nemocnice.

Reklama

Související články

Z balkonu v Plzni spadl 14letý chlapec

Z balkonu paneláku v Plzni spadl v neděli chlapec. Policisté přijali oznámení kolem druhé hodiny odpolední, podrobnosti sdělit odmítli. Podle informací Práva...

Výběr článků

Načítám