Hlavní obsah

V kabátě po zesnulém našla žena z Náchodska stovky dolarů. Padělky, zjistila banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Pozoruhodný nález čekal ženu z Náchodska v oblečení po příbuzném, který zemřel. V pozůstalosti našla kabát, v jehož kapsách byly na první pohled americké dolary. V bance ji ale nepotěšili, protože expertíza odhalila, že bankovky v údajné hodnotě 1600 dolarů byly padělané.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Lucie Konečná, podle ní našla žena bankovky, když vyklízela věci po zesnulém příbuzném. V jakém vztahu oba byli, policie neupřesnila, snímky bankovek policie rovněž nezveřejnila.

„Žena si všimla v kabátu balíčku hotovosti, kterou když prozkoumala blíže, zjistila, že se jedná o 16 kusů bankovek v hodnotě 100 amerických dolarů. Jelikož jí bylo divné, kde se balíček bankovek vzal, rozhodla se ověřit jejich pravost,” sdělila mluvčí.

Za mizerné padělky bankovek nakoupila trojice luxusní mobily

Krimi

Na pobočce banky ženě řekli, že peníze musí zadržet a poslat k odbornému zkoumání. Nakonec se ukázalo, že se jednalo o padělky, a pak banka nález oznámila policii.

Kvalita vyhotovení falešných peněz se odborně hodnotí na stupnici od jedné do pěti, kdy první stupeň má označení „velmi nebezpečný padělek” a jedná se o dokonale napodobené platidlo a na opačné straně jsou tzv. neumělé padělky srovnatelné s ruční kresbou.

Bundesbank nechce na seminářích o padělání peněz Číňany a Vietnamce

Ekonomika

V případu z Náchodska se podle kriminalistů jednalo o třetí stupeň označovaný jako „zdařilý”.

Podle mluvčí policie její kolegové konstatovali, že se jednalo o případ padělání peněz, ovšem bez pachatele. Nicméně jisté vodítko našli - při prověřování našli spojitost mezi zesnulým mužem, v jehož kabátu byly padělky, a dalším mužem, kterého v minulosti soud uznal vinným právě z padělání peněz.

Padělané tisícovky podstrčila komunistům do příspěvků vnučka členů

Domácí

„Jelikož však i on zemřel, případ policisté odložili, neboť nelze stíhat osobu, která zemřela,” dodala Konečná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám