Hlavní obsah

V Jihlavě se našly desítky tisíc korun, město čeká, zda se přihlásí majitel

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Jihlavský magistrát marně čeká, zda se přihlásí majitel peněženky obsahující několik desítek tisíc korun. Obnos byl nalezen minulou neděli nedaleko centra města. Peněženku našli občané, kteří ji předali policistům. Od nich putovala na oddělení ztrát a nálezů. O případu informoval mluvčí radnice Radek Tulis.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Majitel bude muset co možná nejpřesněji uvést o kolik a jakých bankovek či mincí jde, přibližné místo ztráty, případně další věci, které v peněžence byly,“ uvedla Kateřina Škarková ze správního oddělení jihlavského magistrátu.

Škarková dodala, že vlastník se možná již se ztrátou peněz smířil, proto se o ně ani nepokoušel přihlásit. "Majitel se možná domnívá, že by takový nález nikdo neohlásil. Slušní lidé ale ještě žijí,“ poznamenala Škarková.

Pokud se majitel nenajde, peníze získá město

Odevzdané nálezy peněz jsou podle ní vzácné, přesto se občas poctivý nálezce objeví. Před nedávnem donesla na ztráty a nálezy žena dva tisíce korun, které si někdo zapomněl odnést z bankomatu. O peníze se ale nikdo nepřihlásil, po půlroční lhůtě proto propadly do rozpočtu města.

Pokud se o aktuální nález nikdo nepřihlásí, osud peněz bude stejný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám