Hlavní obsah

V Hodoníně hořel panelák. Hasiči se museli do bytu dostat násilím

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

K požáru panelového domu v Hodoníně spěchali v neděli nad ránem hasiči i záchranáři. Hasiči museli evakuovat tři desítky lidí. Jeden z obyvatel domu, v jehož bytě začalo hořet, utrpěl popáleniny a v kritickém stavu ho vrtulník transportoval na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice Brno.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár panelového domu v Hodoníně

Článek

„Požár vypukl v bytě v šestém nadzemním patře v koupelně. Z domu jsme vyvedli ven 29 lidí. Do bytu, kde začalo hořet, jsme museli vstoupit násilím, protože majitel neotvíral. Našli jsme ho ležet v chodbě, vytáhli jsme ho ven z bytu a okamžitě jsme začali s resuscitací. pomocí výškové techniky jsme ho pak snesli dolů a předali záchranářům,“ popsal mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Osm zraněných je po požáru bytového domu v Bílině

Krimi

„Naši zdravotníci ošetřili jednoho muže staršího věku, který utrpěl rozsáhlé popáleniny a došlo u něj i k srdeční zástavě. Pacienta jsme resuscitovali, jeho životní funkce se podařilo obnovit. Zaléčeného, zaintubovaného, na řízené ventilaci jsme jej předali na Popáleninovém centru Fakultní nemocnice Brno. Muž byl v kritickém stavu. V souvislosti s touto událostí jsme nikoho dalšího v péči neměli,“ dodala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Lidé čekali na záchranu na parapetech

Krimi

Lidé z domu už se mohli do svých bytů vrátit, škodu předběžně hasiči odhadli na milion korun. Příčinou požáru se zabývá vyšetřovatel, který je stále ještě na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám