Hlavní obsah

V herně našli mrtvou ženu, podezřelého dopadli

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Františkovy Lázně
Aktualizováno

Po necelých pěti hodinách pátrání se podařilo v úterý odpoledne policii dopadnout podezřelého z vraždy Vietnamky z herny Harmonie ve Františkových Lázních. Servírku z herny zastřelil někdy před půl třetí odpoledne a v sedm hodin večer už měl na rukou policejní pouta.

Článek

„Pachatele vraždy jsme zadrželi nedaleko místa činu v jiné herně,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Andrea Kávová. „Při zatýkání nekladl odpor, protože byl v dosti podnapilém stavu,“ pokračovala Kávová, podle které se jedná o muže kolem padesáti let. „Byla u něj nalezena střelná zbraň, kterou policisté zajistili,“ dodala.

„Popis muže jsme získali z videozáznamu v herně, kde k vraždě došlo. Podle tohoto videozáznamu jsme střílejícího muže rozpoznali, když jsme prohledávali všechny bary a herny ve městě. Seděl v jedné z nich nedaleko herny, kde zastřelil servírku,“ poznamenala policejní mluvčí.

Vedle usmrcené servírky našla policie nábojnici, která bude nyní sloužit expertům k prokázání viny pachatele. „Zadržený muž byl zadržen a bude vyslechnut,“ uvedla Kávová, podle které není policii zatím jasný motiv vraždy. „Policie zatím motiv vraždy šetří,“ uvedla.

„Zatím nemůžeme potvrdit, že by se jednalo o loupežné přepadení. Nelze to ale ani vyloučit. Na místě činu byla zajištěna pokladna, aby se majitel herny vyjádřil, zda - li je v ní odpovídající množství peněz,“ doplnila policejní mluvčí. „Stopy po loupení jsme ale nezaznamenali,“ dodala.

Podle františkolázeňského starosty Ivo Mlátilíka (nez.), který usiluje o zrušení heren ve městě, se takový trestný čin v některé z deseti místních heren dal očekávat. „Schází se tam ta nejhorší individua a pak jsou z toho vraždy a loupežná přepadení,“ míní Mlátilík, podle kterého odpovědné státní úřady nechtějí herny omezovat. „V hernách lze pořídit všechny druhy drog. Prodáte a koupíte tam cokoliv z krádeží. Jsou to centra podsvětí,“ kritizoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám