Hlavní obsah

V domech v Liberci a v Jablonci hořelo

Právo, ČTK, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec/Jablonec nad Nisou

Pět lidí ošetřili zdravotníci při sobotních ranních požárech domů v Liberci a Jablonci nad Nisou. Jejich zranění nebyla vážná, řekl ředitel záchranné služby v Libereckém kraji Stanislav Mackovík. Hasiči museli z domů evakuovat 16 lidí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Po šesté ráno začalo hořet v bytovém domě s podkrovím v Hanychovské ulici v Liberci.

"Pomocí vyváděcích masek jsme zachránili všech  deset lidí a čtyři psy. Jednu starší paní, která se nadýchala kouře, jsme předali do péče zdravotníků," uvedl velitel čety libereckých profesionálních hasičů Roman Koželuh.

Požár vznikl na chodbě, kde byla dvě křesílka se stolečkem. "Díky včasnému zásahu se požár nerozšířil a nevznikly větší škody. Příčina a výše škody jsou v šetření," dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár jabloneckého paneláku

Před sedmou ráno hořelo v pátém patře panelového domu v ulici U kostela v jablonecké čtvrti Mšeno. Hořet začalo v rozvaděči.

Zasahující hasiči evakuovali z domu šest lidí, kteří se kvůli hustému dýmu nemohli dostat ven. Tři lidi skončili kvůli lehkým zraněním způsobeným nadýcháním kouře v péči zdravotníků

"Mezi zachráněnými byl také jeden vozíčkář a pro jednoho muže kolem osmdesáti let museli hasiči do sedmého patra přes balkon za pomoci automobilového žebříku," uvedl řídicí důstojník hasičů Ladislav Žák.

Požár patrně způsobila závada na elektroinstalaci, která vyhořela až do sedmého patra. "Zatím nelze vyloučit ani úmyslné zapálení,“ nastínil vrchní inspektor Miloš Jakubík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám