Hlavní obsah

V bytovém domě v Ostravě vypukl požár, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragický požár, při kterém ve středu večer zahynula v Ostravě 79letá seniorka a dalších šest lidí bylo zraněno, stále vyšetřují hasiči a policisté. Předběžná škoda byla vyčíslena na půl milionu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár bytu v OstravěVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Hořet začalo v 19.22 hodin v bytě seniorky ve třetím patře šestipatrového bytového domu na Alžírské ulici v Ostravě-Porubě. „Při zásahu muselo za přispění policistů bytový dům opustit 19 osob, několik z nich hasiči zachránili ve speciálních vyváděcích maskách. Šest lidí bylo zraněno, postarali se o ně přivolaní zdravotníci, zbytek evakuovaných našel útočiště ve vyhřátém autobusu hasičů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Dodal, že lidé se mohli do svých domovů vrátit už ve středu večer před 21. hodinou. Požár hasiči dostali pod kontrolu za 15 minut. „K odvětrání domu byla nasazena přetlaková ventilace, zasahující jednotky provedly kontrolu a odvětrání všech bytů nad místem požáru. Až poté se tedy lidé mohli postupně do svých bytů vrátit,“ upřesnil Kozák.

Bohužel při hašení našli hasiči v zasaženém bytě mrtvou seniorku. Na místo dorazily i čtyři týmy zdravotnické záchranné služby. Ošetřili šest lidí. „Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Do ostravské fakultní nemocnice byla převezena 75letá žena a devětačtyřicetiletý muž,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Oba se intoxikovali kouřem. Na místo požáru dorazil k poskytnutí první psychické pomoci také zdravotnický intervent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám