Hlavní obsah

V dětství surově zmlátil 12letého chlapce, nyní se u soudu zpovídá z loupeže

– Ústí nad Labem
Právo, Aleš Pelikán

Z loupeže a vydírání se ve středu před senátem Okresního soudu v Ústí nad Labem začal zpovídat 21letý Nikolas Bady. Ten měl loni v září přepadnout u ústeckého vlakového nádraží dva mladíky, na které měl vytáhnout nůž. Bady je známý z případu surového útoku a znásilnění 12letého chlapce, za což ale nebyl kvůli nízkému věku trestně stíhán. Nyní mu hrozí až 10 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Nikolas Bady před Okresním soudem v Ústí nad Labem

Článek

První případ se stal loni 27. září. Bady měl v čekárně vlakového nádraží požádat mladíka, aby mu půjčil telefon. Ten mu ho po ubezpečení, že je slušný člověk, půjčil. Místo vrácení se ale Bady měl k odchodu. Mladíka vyzval, pokud chce telefon, aby ho následoval. Když teprve 16letý mladík požadoval znovu zpět telefon, vytáhl Bady podle obžaloby nůž se slovy, že nemá problém mladíka podřezat.

Potom mladíkovi sliboval, že mu telefon vrátí, když s ním půjde na zastávku. Šli nad ránem centrem města, na jednom místě pak Bady slíbil, že se s telefonem za téměř tři tisíce korun vrátí. Mladík ho ale už nespatřil.

Pral se kvůli tabletu

Podobný scénář se opakoval téměř na stejném místě i druhý den. Bady měl opět oslovit mladého muže s tím, aby mu něco dal. Opět se v jeho ruce objevil nůž a na dodání důrazu dal napadenému mladíkovi pěstí.

Podle obžaloby bylo zřejmé, že se domáhá tabletu, který měl poškozený v kapse kalhot. Muže měl udeřit minimálně čtyřikrát. Ten se nebránil, protože se lekl nože, který držel Bady v ruce. Tablet mu ale nechtěl dát. „Poškozený přeskočil zídku, ale z kapsy kalhot mu vypadl tablet,“ uvedl státní zástupce.

Upozorňuji všechny lidi, aby si na něj dali pozor. Před soudem o něm ještě uslyšíme v souvislosti s jiným případem
soudkyně Kamila Elsnicová v roce 2011

Bady skočil za pronásledovaným mužem a dál ho ohrožoval. Napadený raději nakonec utekl. Bady sebral tablet za 5600 korun a odešel s ním. Před soudem obžalovaný odmítl vypovídat a odkázal na své výpovědi z přípravného řízení. V nich přiznal, že si telefon od chlapce půjčil. „Že bych ho ale ohrožoval nožem, není pravda,“ řekl Bady s tím, že telefon prodal někomu na ulici za 300 korun. Druhý skutek Bady popřel úplně, na místě prý v tu dobu vůbec nebyl.

Badyho skutek před soudem podrobně popsal poškozený mladík, podle něj obžalovaný nejspíše hrozil obyčejným kuchyňským nožem. „Myslím si, že ano,“ odpověděl mladík na otázku soudu, zda si myslí, že by Bady mohl svou hrozbu splnit.

Je nezvladatelný

Bady je veřejnosti znám jako jeden ze dvou pachatelů, kteří téměř ukopali chlapce. Jeho starší komplic byl v roce 2011 odsouzen k pětiletému vězení, Bady putoval do výchovného ústavu. Tam si s ním nevěděli rady, napadal prý i dospělé. [celá zpráva]

„Upozorňuji všechny lidi, aby si na něj dali pozor. Před soudem o něm ještě uslyšíme v souvislosti s jiným případem,“ řekla tehdy soudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem Kamila Elsnicová.

Pro nezvladatelnost a časté útěky skončil Bady v oddělení pro mladistvé zločince ve výchovném ústavu v Děčíně - Boleticích. Nějakou dobu pobýval ve Velké Británii, kde byl třikrát odsouzen za kriminální delikty.

Soud bude pokračovat na začátku března.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám