Hlavní obsah

V centru Prahy prasklo vodovodní potrubí, uzavřeli celou ulici

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prasklé vodovodní potrubí komplikuje ve středu ráno dopravu v centru Prahy. Policisté uzavřeli ulici u Karlova náměstí kvůli vytékající vodě, která namrzá. Dodávka vody byla částečně přerušena také ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

BEZ KOMENTÁŘE: V centru Prahy prasklo vodovodní potrubíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Vodovod praskl v ulici U Nemocnice, která byla uzavřena. Podle informací z místa se následně nadzvedla silnice a vytvořila se prasklina o délce dvou metrů. Voda stéká na Karlovo náměstí, kde namrzá. Několik lidí již na ledu upadlo.

„Praskl vodovod o rozměru 125 milimetrů, oprava bude trvat do odpoledních hodin. Dodávka vody byla přerušena jak nemocnici, tak několika dalším odběratelům. Na místo budou přistaveny cisterny s vodou. Podle mých informací má nemocnice i nějaké své záložní zdroje,“ řekl Novinkám mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarie vody v centru Prahy

Podle něj je vodovod z roku 1880, a tudíž mohlo mít na havárii vliv jak počasí, tak stáří materiálu.

Nemocnice si s výpadkem poradila. „Výpadek nejprve postihl asi polovinu hlavního areálu, přibližně 6–7 objektů. Poradili jsme si tak, že z kotelny jsme do nich posílali teplou pitnou vodu, která se následně ochlazovala,“ sdělil mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Filip Brož.

Po deváté hodině vodárny připojily vodovodní řad a do většiny objektů nemocnice začaly vodu dodávat jinou cestou. „Bez vody tak zůstává jen stomatologická klinika, kde budou akutní případy prováděny na náhradních sálech a neakutní případy budou posunuty na pozdější termín,” vysvětlil Brož.

Reklama

Výběr článků

Načítám