Hlavní obsah

V Brně zahynul při dopravní nehodě chodec

Novinky, vtk

V brněnské ulici Otakara Ševčíka zahynul v neděli o půl páté ráno při dopravní nehodě devětačtyřicetiletý chodec. Jeho o devět let mladší přítelkyně utrpěla těžké zranění a je v péči lékařů.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dvojici na přechodu pro chodce srazil svojí dodávkou třiašedesátiletý muž. Tvrdí, že mu z levé strany vběhla do cesty. Na přechodu je semafor, byl ale mimo provoz, řekl Právu mluvčí policie Pavel Šváb. Chodec na místě podlehl těžkým zraněním. Řidič nebyl pod vlivem drog.

Po dalších okolnostech nehody pátrají dopravní policisté. „Opakovaně upozorňujeme, že i když nejsou reflexní prvky v obci povinné, mohou výrazně zvýšit viditelnost chodců a pomoci tak řidičům rozeznat včas možné nebezpečí,“ doplnil Šváb.

Senior smetl na přechodu na Pelhřimovsku čtyři chodkyně

Krimi

Jako první dorazili na místo strážníci. „Ležícímu muži v tu chvíli poskytoval motorista srdeční masáž. Jeden ze strážníků ho proto ihned v první pomoci zastoupil. Druhý člen hlídky se přes operační středisko ujistil, že na místo nehody již míří několik vozidel záchranné služby přivolaných řidičem. Dorazily prakticky ihned a posádky se začaly věnovat dýchající ženě s poraněnou hlavou. Strážníci se proto mohli střídat v resuscitaci muže. Přes veškeré úsilí všech nebylo již možné muže zachránit,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám