Hlavní obsah

V Brně vykolejila kloubová tramvaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kloubová tramvaj v Brně ve středu zatáčela z Václavské do ulice Křížové, na křižovatce však zadní část vozu zamířila na druhou stranu, směrem k Mendlovu náměstí. Podle mluvčí Dopravního podniku města Brna Lindy Hailichové může být příčinou špatně fungující výhybky nalezený kovový šroub, ovšem jen krátce po nehodě je to spekulace, zdůraznila.

Foto: Jan Trojan, Právo

Vykolejená tramvaj zůstala uprostřed křižovatky Václavská–Křížová.

Článek

K vykolejení došlo po 13. hodině, dopravní podnik ihned nasadil náhradní autobusy, které odvezly cestující z tramvají uvízlých v ulici Václavská. Tramvajové linky 1 a 2 podnik odklonil, linky 5 a 6 jezdily pouze jednosměrně.

Foto: Jan Trojan, Právo

Vykolejená tramvaj zůstala uprostřed křižovatky Václavská - Křížová.

„Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na místě nehody byla odhadnuta na 50 000 korun na tramvaji. Příčiny vykolejení dosud nejsou známy,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Jan Trojan, Právo

Vykolejená tramvaj zůstala uprostřed křižovatky Václavská - Křížová.

Zhruba po necelé půldruhé hodině začali s nakolejováním. „Tramvaje vykolejí v našem podniku zhruba dvakrát do měsíce. Většinou to bývá ve vozovnách, kde je zvýšená manipulace s vozidly,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám