Hlavní obsah

V Brně se množí podvody s úplatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V Brně přibývají podvody, kdy pachatelé zneužívají postavení lidí v nouzi a nabízejí jim, že mohou ovlivnit řízení na úřadě či před soudem. Posledním je případ místního muže, který tvrdil, že za 100 tisíc korun zařídí pro neplatiče nájemného úlevy na radnici pro Brno - Starý Lískovec.

Článek

"Podezření z korupce se ale nakonec neprokázalo. Policisté zjistili, že pachatel nebyl ve spojení s pracovníky městského úřadu a získané peníze si chtěl nechat," sdělila dnes mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Policejní komisař podvodníka stíhá od konce července.

Slibovali ovlivnění soudu

Další dva muži taktéž z Brna se zase snažili na sklonku června vylákat 300 tisíc korun na jiném poškozeném. Slibovali mu, že mají možnost ovlivnit výsledek odvolacího řízení u soudu.

"Ukázalo se, že stíhaní neměli v úmyslu peníze k uplácení použít a chtěli si je ponechat pro svou potřebu. Oba čelí trestnímu řízení pro podvod ve stádiu pokusu, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," sdělila Kosinová. Stejný trest přitom může dostat i muž, který obalamutil neplatiče.

Brnem v těchto dnech hýbe jiná korupční aféra, jak připomněla ČTK. Zastupitel radnice Brno-střed Jaroslav Jemelka (ODS) je podezřelý, že měl slíbit za úplatek ve výši asi 200 000 korun přednostní přidělení bytu v centru jihomoravské metropole. Jemelka vinu popírá. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám