Hlavní obsah

Brněnský zastupitel skončil v rukou policie při braní úplatku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Přímo při přebírání úplatku byl zadržen detektivy brněnské expozitury protikorupční služby zastupitel městské části Brno-střed. V pondělí byl obviněn ze zneužití pravomoci. Podle zdrojů deníku Práva se údajně jedná o zastupitele za ODS a člena bytové komise. Policie však konkrétní údaje o zadrženém zastupiteli nesdělila.

Foto: Lenka Kalousová
Článek

Podle policie byly v Brně v pondělí obviněny z úplatkářství dvě osoby. Druhým vedle uvedeného zastupitele má být vysokoškolský student práv, který v celém případu vystupoval jako zprostředkovatel. Člen komise za slib, že zařídí přidělení obecního bytu v hodnotě okolo 500 tisíc korun, údajně požadoval 180 tisíc korun.

Zadržení obou bez udání jmen v úterý potvrdil Právu zástupce ředitele Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Milan Šiška. "Mohu potvrdit, že byly včera obviněny dvě osoby. Člen bytové komise Brno-střed a student. K dalším informacím se nemohu vyjadřovat," řekl Právu Šiška.

Starosta Úřadu městské části Brno-střed Josef Kameníček (ODS) byl informací o stíhání člena bytové komise překvapený. "Já o tom v podstatě nic nevím a dověděl jsem se o tom dnes na sněmu starostů. Pokud je to pravda, tak by to byl průšvih. Zastávám názor, že podobné praktiky se u nás nepoužívají nebo o nich nevím. Jde zřejmě o výjimečnou situaci," uvedl Kameníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám