Hlavní obsah

V Břeclavi kradou kola, která pak mizí za hranicemi. Zloděje odhalila kamera

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Jako do obchodu si chodili zloději pro cizí kola do stojanů u břeclavského nádraží. Měli smůlu. Kradli přímo pod kamerou městské policie, a tak nebyl problém pachatele identifikovat. Případ z pátku minulého týdne bude mít soudní dohru.

BEZ KOMENTÁŘE: Muži kradli kola pod kamerouVideo: MP Břeclav

 
Článek

„V pátek dvě hodiny po půlnoci byli strážníci přivoláni před vlakové nádraží. Oznamovatel měl dojem, že slyšel cvaknutí řetězu, a následně zahlédl od stojanu ujíždějící osobu na kole,“ uvedla mluvčí Městské policie v Břeclavi Lenka Rigó.

Volající si snadno dal dohromady, co se asi u stojanů odehrálo, a protože nebyl lhostejný, nebylo mu zatěžko vytočit tísňovou linku strážníků. „Vyslaná hlídka při kontrole stojanů objevila několik poškozených zámků, ale i další nezajištěná kola, která byla očividně připravena k dalšímu „přesunu“. Proto byla ihned převezena a uschována na služebně,“ dodala mluvčí.

Muž v kradeném autě během honičky s policií naboural do ženy v jiném kradeném autě

Koktejl

Strážníci už v tuto chvíli měli důvod ke spokojenosti, protože několika lidem zachránili bicykly. Práce tím ale neskončila. Další ukázala zpětná kontrola záznamů kamer. Ty zachytily všechny odvozy kol i s podezřelými. Nádavkem pak záznam nabídl i auto, v němž pro kola přijeli.

Auto se porouchalo

„Auta odpovídajícího popisu si o pár hodin později všiml strážník. Byl sice mimo službu, ale když v jedné z ulic místní části Poštorná viděl vůz odpovídající popisu, ihned alarmoval kolegy.

Muž podezřelý z krádeže vzácné pálenky na Zlínsku pití prodal a daroval

Krimi

„Hlídka vozidlo zajistila. K autu se pak přihlásil řidič a zároveň i majitel, cizí státní příslušník. Povedené „skupince“ se totiž přilepila smůla na paty. Nejenže se nechali zvěčnit na kamerách, ale vůz, kterým kola převezli do úkrytu, jim na zpáteční cestě do Břeclavi vypověděl službu,“ popsala mluvčí. V konfrontaci s důkazy se cizinec hlídce přiznal. Vrátil i několik odcizených kol, která už byla za hranicemi ČR.

Případ dále šetří Policie ČR. Strážníci mají odcizená kola, o která se zatím nepřihlásili jejich majitelé. Těm adresují výzvu, ať se obrátí na městskou policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám