Hlavní obsah

V Bohumíně našli fretku v zalepené krabici. Vyděšené zvíře skončilo u strážníků

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Nalezená fretka domácí získala dočasný azyl na služebně bohumínských strážníků. Vyděšené zvíře v zalepené papírové krabici objevil ve středu před zverimexem v Mírové ulici v Bohumíně náhodný kolemjdoucí. Strážníci se teď snaží najít zvířeti nový domov.

Foto: Lucie Kolková

Vyděšená fretka našla dočasné útočiště u bohumínských strážníků.

Článek

„Několikrát za rok se stává, že se naše služebna stane útočištěm pro zatoulané, ztracené či odhozené zvíře. Nejčastěji to jsou psi, ale už jsme na služebně měli i želvu nádhernou. Ta prchla svému majiteli vloni v září. Příběh měl ale šťastný konec. Tentokrát jsme se museli ujmout fretky,“ uvedl velitel středeční směny bohumínských strážníků Pavel Kukula.

Dodal, že podle nich šlo zřejmě o nevhodný vánoční dárek. „Situace se dá ale řešit jinak než tímto způsobem. To znamená bezmocné zvíře odhodit a doufat, že se ho někdo ujme,“ zdůraznil Kukula.

Strážníci se teď obracejí na veřejnost s tím, že hledají domácímu mazlíčkovi nového a hlavně zodpovědného majitele.

Zájemci mohou kontaktovat městskou policii v Bohumíně buď osobně na jejich služebně v Husově ulici v centru Bohumína, anebo se mohou ozvat telefonicky — na bezplatnou telefonní linku 156, na mobilní číslo 731 130 666 nebo na pevnou linku 596 092 156.

Reklama

Výběr článků

Načítám