Hlavní obsah

Uvolněný přívěsný vozík smetl mladíky na chodníku

Novinky, Petr Nový
KARVINÁ

Vážná nehoda se stala v úterý večer v Karviné na silnici mezi dopravním inspektorátem a obchodním centrem Hypernova. Projíždějícímu vozu se kvůli divoké jízdě uvolnil přívěsný vozík, který pak nekontrolovatelně vyjel na chodník, kde zranil dva mladíky. Oba skončili v nemocnici.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý muž řídil Mazdu 323 s vozíkem, na kterém měl naložený motor. U světelné křižovatky musel rychlou jízdu náhle zbrzdit, při tom vyskočil přívěsný vozík z tažného zařízení.

„Vozík vlivem setrvačnosti pokračoval v jízdě za vozidlem a vjel na chodník, kde srazil dva chodce. Chlapci byli po nárazu odhozeni do silničního příkopu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Přívěsný vozík zdemolovaný po netradiční nehodě. Zdroj: Policie ČR

Posádka záchranné služby byla u postižených během tří minut. Devatenáctiletý mladík byl přívěsným vozíkem sražen k zemi a utrpěl poranění dolní končetiny. O rok mladší pacient byl zraněn rovněž na dolní končetině a také na ruce.

„U prvního pacienta se jednalo o lehké, u druhého o středně těžké poranění. Oba byli při vědomí a se zasahujícími záchranáři komunikovali. Po prvotním vyšetření a ošetření je posádka předala do péče chirurgické ambulance nemocnice v Karviné,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám