Hlavní obsah

Utonul při útěku před policií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Noční útěk dvou mladíků před policií skončil tragédií. Jejich škodovka pronásledovaná policejní hlídkou vjela na Opavsku do rybníku a potopila se. Zachránit se podařilo pouze jednoho z nich. Jednadvacetiletý muž z Ludgeřovic se ve studené vodě utopil.

Foto: Luboš Wišniewski

Slavnostní zahájení road show k projektu Ruce na prsa se ujala Iva Kubelková, doc. Petra Tesařová a Miroslava Němcová.

Článek

Honička kravařských policistů s mladíky v autě s ostravskou poznávací značkou začala kolem druhé hodiny ranní v Bolaticích. "Řidič Škody 105 nereagoval na pokyn k zastavení, poté co porušil dopravní předpisy," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Jednadvacetiletí kluci ujeli sotva pár kilometrů a skončili i s vozem v rybníku. Oběma se podařilo z potopeného auta vyplavat, ovšem i přes varovné výstřely policistů se snažili zmizet, což se pro jednoho z nich stalo osudným.

Lékař se ho snažil hodinu zachránit

"Jeden byl zadržen, druhý plaval doprostřed rybníka. Jeho tělo hasiči vylovili po 3. hodině. Oživovací pokusy však byly marné, muž zemřel na následky podchlazení a tonutí asi o hodinu později," pokračovala mluvčí.

Mrtvým je podle ní recidivista, který měl nastoupit do výkonu trestu za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek, šíření toxikomanie a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Případem se začalo zabývat oddělení stížností a kontroly severomoravské policie, které prověřuje, zda policisté při zákroku nepochybili.

Reklama

Výběr článků

Načítám