Hlavní obsah

Útok v metru má na svědomí 21letý bezdomovec, s obětí se neznal

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Pachatelem, který napadl nožem ve čtvrtek v metru 39letého muže, je 21letý Slovák. Muže v soupravě údajně neznal a neproběhla mezi nimi žádná komunikace. Cizinec byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, hrozí mu až deset let ve vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminalisté s mladíkem podezřelým z útokuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

"Motiv stále zjišťujeme. Pachatel se s poškozeným neznal, v metru se viděli poprvé. Neproběhla mezi nimi žádná komunikace," řekl v sobotu Novinkám kriminalista Lukáš Černý s tím, že pachatel se přiznal.

Mladíka zadržela hlídka policie během noci v pražských Kobylisích po telefonickém upozornění od občanů, kteří ho poznali ze zveřejněných záběrů. Muž, který žije jako bezdomovec, nebyl v České republice dosud trestán.

Útok se odehrál kolem 7:30 ve stanici Invalidovna. Napadený zůstal ve vagónu a lidé mu poskytli první pomoc. Ostatní mezitím přivolali policii a záchrannou službu, která si zraněného převzala ve stanici Křižíkova. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry bezpečnostní kamery v metruVideo: Policie ČR

„Na nástupišti v Křižíkově seděl na lavičce člověk, všude kolem byly obvazy a lidi mu drželi krk. Nastoupil jsem do vagónu do úplně zadní části a tam byla kaluž krve,“ sdělil tehdy Novinkám svědek incidentu. Poškozený měl podle záchranné služby na krku hlubokou ránu.

Policie po útočníkovi ihned vyhlásila pátrání, oblečen byl do červené bundy a měl krosnu. Zveřejnila také záběry z bezpečnostních kamer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám