Hlavní obsah

Útočník rozmlátil na Jihlavsku auto sapinou, pak se vrhl na řidiče

– Jihlava

Útok dřevorubeckým nástrojem sapinou vyšetřuje policie na Jihlavsku. Útočník ostrým nástrojem poškodil auto muže, se kterým měl nevyřízené spory, a pak jej napadl. Poškozený se bránil, načež zamířil přímo na policejní služebnu.

Foto: Policie ČR

Auto poničené sapinou

Článek

Případ se odehrál již loni na podzim, policejní mluvčí Jana Kroutilová o něm informovala ve čtvrtek s tím, že byl obviněn 57letý útočník.

Obviněný podle policie přijel za poškozeným, který právě seděl v autě spolu se ženou – v jakém byli vztahu, policie blíže nespecifikovala. Útočník posádce sebral mobilní telefon a svůj vztek si začal vylévat na autě, do kterého mlátil dřevorubeckou sapinou – nástrojem vzdáleně připomínajícím sekyru, u nějž je ale na konci topůrka jakýsi bodec.

Po chvíli napadl také řidiče, to už ale nešlo o útok ostrým nástrojem. Šofér se bránil a nakonec se mu podařilo z místa ujet. Napadená dvojice v obavách o život okamžitě zamířila na policejní služebnu v Jihlavě, kde policistům popsala, co se stalo.

Řešili jsme problémy, řekli u výslechu mladíci podezřelí z bitky před klubem

Krimi

Případ si převzali kriminalisté, kteří kromě jiného vyžádali lékařskou dokumentaci. Škoda na autě byla vyčíslena na 150 tisíc korun.

Motivem útoku měl být spor z minulosti, který ale policie blíže nespecifikovala.

„Muž byl obviněn ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, krádeže, poškození cizí věci a výtržnictví, dále byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní,“ řekl kriminalista Radomír Němec. Útočníkovi hrozí až tři roky vězení.

Sapina je dřevorubecký nástroj, který slouží k otáčení, zvedání nebo přenášení polen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám