Hlavní obsah

Úředník ministerstva obrany tvrdí, že zbraň do jeho auta někdo podstrčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vysoký úředník ministerstva obrany Jaroslav Štefec, v jehož autě nalezli pražští policisté při silniční kontrole nelegálně drženou zbraň, tvrdí, že ho tak chce někdo zdiskreditovat. Informovala o tom v úterý televize Nova. Podle Štefce mu pistoli do auta někdo podstrčil. Policie, která případ vyšetřuje, to odmítla komentovat.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

O Štefcovi, který má na ministerstvu na starosti audit veřejných zakázek, se hovoří jako o možném budoucím šéfovi připravovaného Národního úřadu pro vyzbrojování.

Podle Novy policie prováděla silniční kontrolu v Praze 6 a zastavila vůz, v němž cestovali dva muži, jeden z nich byl Štefec. Hlídka mužům sdělila, že kontroly dělá kvůli pátrání po zmizelé dívce Aničce Janatkové, prověřila Štefcovy doklady a legálně drženou zbraň, a pak auto důkladně prohledala.

"Otevřeli zadní dveře auta a tam, jakoby pod kufříkem, který byl opřen o přední sedadlo, byla zastrčená další pistole," řekl Štefec. Dodal, že poté, co mu policisté sdělili, že ho obviní z nedovoleného ozbrojování, vše sdělil ministru obrany Alexandru Vondrovi (ODS).

Policie se nechce vyjádřit

Policie se k tomu, proč byla kontrola tak důkladná, nechtěla vyjádřit. Už v pondělí však policejní mluvčí Andrea Zoulová uvedla, že podle svědeckých výpovědí s touto zbraní mohl manipulovat kdokoliv.

"Jedinou možností je, že tam ta pistole byla podstrčena. A zřejmě s jednoznačným úmyslem mě nějakým způsobem poškodit," řekl Štefec. Dodal, že by mohlo jít o pomstu za jeho vyšetřování sporných armádních zakázek.

"Případ je podle nás podivný s řadou otazníků. Takže nechť ho policie vyšetří. Doufáme, že výsledky vyšetřování nám obratem sdělí," řekl mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek.

Policie nyní čeká na výsledky znaleckých zkoumání. Už první výsledky však vyloučily, že by byl s nalezenou zbraní spáchán trestný čin, uvedla Nova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám