Hlavní obsah

Uprchlého vězně policie zadržela v Chomutově, vběhl jim do náruče

Právo, pab
Chomutov

Pouhých několik desítek hodin si užil svobody Tomáš Kiss, který v pátek ráno uprchl z věznice v Ostrově nad Ohří na Karlovarsku, když přeřezal mříž a přelezl plot. Policie ho zadržela v sobotu dopoledne v Chomutově.

Foto: Policie ČR

Vězeň Tomáš Kiss

Článek

„Na základě zveřejněného pátrání jsme na linku 158 dostali od občanů informaci, že by se měl uprchlý trestanec pohybovat v jedné z ulic v Chomutově. Když tam dorazili policisté, hledaný muž se dal na útěk a v podstatě vběhl do náruče další hlídce, která na místo přijela,“ popsal průběh zadržení policejní mluvčí Pavel Valenta.

Co bylo motivem Kissova útěku, zatím není jasné. Pohyboval se v místě, kde bydlí jeho matka.

„Muž podle prvotních zjištění přeřezal mříž v dozorové části věznice a přelezl plot. Útěk zaznamenal operační důstojník na kamerovém systému, který na místo vyslal zásahovou hlídku,“ popsal útěk mluvčí Vězeňské služby ČR Robert Blanda. Na svobodu se dostal ve vězeňském mundůru, při zadržení už měl na sobě civilní oděv. [celá zpráva]

Nejsou peníze

„Nejde o nebezpečného vězně. V minulosti byl stíhán za krádeže aut a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedl už v pátek generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek, který po příjezdu do Ostrova nařídil prověrku výkonu strážní služby.

Věznice Ostrov leží 16 kilometrů od Karlových Varů a je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do dozoru. Svým technickým zabezpečením patří k nejstarším v České republice. Její operační středisko pochází z 80. let minulého století.

„Vězeňská služba již řadu let upozorňuje na nevyhovující zabezpečení a vybavení některých věznic. Dosud se nepodařilo najít na obměnu vybavení prostředky ve státním rozpočtu, současné vedení vězeňské služby ale již zpracovalo plán obměny zabezpečovacích technologií,“ dodal Blanda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám