Hlavní obsah

Úplatek 10 milionů na finančním ředitelství, policie obvinila úředníka

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Chtěl úplatek 10 milionů korun, z toho polovinu si převzal – s tímto podezřením obvinili policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) pracovníka Generálního finančního ředitelství (GFŘ). Obviněnému hrozí v případě soudu až dvanáctileté vězení. Policie další podrobnosti k případu vzhledem k vyšetřování nesdělila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté pracovníka GFŘ obvinili z přijetí úplatku minulý týden ve čtvrtek, o případu informoval mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej v pondělí na webu.

„Podle našich závěrů měl zaměstnanec požadovat úplatek ve výši 10 milionů korun, kdy část peněz (pět milionů) měl skutečně převzít,” sdělil mluvčí.

Za miliony slibovali ovlivnit soudy, policie obvinila tři lidi

Krimi

Podrobnosti k případu, tedy na jaké pozici dotyčný v úřadu pracuje a čeho se měl úplatek týkat, Ibehej nesdělil s odkazem na Vrchní státní zastupitelství v Praze (VSZ), to k případu zatím informace nezveřejnilo.

Paragrafy, ze kterých je muž obviněn, hovoří o přijetí úplatku s úmyslem opatřit prospěch velkého rozsahu, kdy při takovém trestním stíhání hrozí 5 až 12 let za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám