Hlavní obsah

Ujíždějícího řidiče zastavil kruhový objezd, pak ho zpacifikovali policisté

Praha

Havárií na kruhovém objezdu u Jenče nedaleko Prahy skončila policejní honička v noci na sobotu. Řidič před hlídkou kličkoval. Po bouračce pak odmítl dýchnout do přístroje na zjištění alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka z Hostivic zpozorovala Škodu Octavii kolem druhé hodiny ranní. Muž řídil značně nestandardně. „Přejížděl z pruhu do pruhu, proto ho hlídka vyzvala k zastavení. Řidič ale výzvy neuposlechl a začal ujíždět," řekl ČTK mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Jeho jízda pak skončila na kruhovém objezdu, kde naboural. Odpor ale kladl i poté, a tak policisté museli použít donucovací prostředky k jeho zpacifikování. Jestli byl muž opilý, policisté zatím nevědí, dechovou zkoušku 33letý řidič odmítl a výsledky krevních testů ještě nejsou známy.

"Případ se zatím vyšetřuje jako neuposlechnutí výzvy a dopravní nehoda. Až budeme mít výsledky rozboru krve, tak je možné, že se překvalifikuje," shrnul Vinčálek.

Dramatickou honičku zažili v úterý policisté na Českokrumlovsku, kde jim ujížděl 30letý muž v terénním voze Nissan Patrol. Auto bylo kradené a řidič pod vlivem drog. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se vyhnul zátarasu a policisté museli stříletVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám