Hlavní obsah

Údajný vrah z Americké prý loupil dál

Právo, Patrik Biskup
PLZEŇ

V projednávání případu dvojnásobné vraždy z plzeňského klenotnictví, ze které se u soudu zpovídá Martin Koryčánek, vypovídala ve čtvrtek utajená svědkyně, vystupující pod smyšleným jménem Lenka Horáková. Popisovala průběh loupeže ve zlatnictví v Turnově, která se odehrála měsíc po masakru na plzeňské Americké třídě.

Foto: Dan Novotný
Článek

Státní zástupce z této loupeže z února loňského roku viní Jarmila Nezavdala a právě Koryčánka.

Podle utajené svědkyně, která v té době zaskakovala v obchodě za prodavačku, sehrál hlavní úlohu při přepadení muž popisem odpovídající Koryčánkovi. "Byl klidný, až mi to přišlo divné. Spíš se ke mně choval arogantně," ozval se ženský hlas z reproduktoru v soudní síni.

Horáková si dvojice mužů všimla již ráno před otevřením obchodu, kdy skládala zboží do vitríny. Po otvírací době oba vstoupili do obchodu. Jeden z lupičů zůstal u dveří a druhý s pistolí postupoval k pultu.

Prodavačku svázali

"Snažila jsem se zmáčknout poplašné zařízení. Toho si všiml ten muž u dveří a několikrát varoval toho druhého, že jsem asi něco zmáčkla. Já jsem je přesvědčovala, že jsem žádný alarm nespustila. Muž s pistolí mě donutil odejít do zadní místnosti, kde jsem si musela lehnout na břicho a svázal mě lepící páskou," líčila přepadená žena.

Lupič jí upozornil na to, že před obchodem postávají nějaké ženy a ať zachová klid. "Pak jsem slyšela, jak bere věci z vitríny. Ještě mě požádal o tašku, později se přišel rozloučit a odešel. Sebral mi i můj mobilní telefon," pokračovala svědkyně.

Celé přepadení podle její výpovědi trvalo asi tři minuty. "Ten muž s pistolí byl asi 170 centimetrů vysoký, na sobě měl tmavé kalhoty a tmavou bundu a hlavě kšiltovku. Později, když se mnou policisté prováděli rekognici podle fotek, tak jsem si nebyla jistá a nikoho jsem mezi asi 15 fotografiemi za pachatele neoznačila," uzavřela svědkyně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám