Hlavní obsah

Údajně utonulí lidé seděli v hospodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Tři desítky záchranářů, policejních potápěčů, hasičů a strážníků zaměstnalo v pátek odpoledne pátrání po muži a ženě, kteří měli podle očitých svědků utonout pod ledem Brněnské přehrady. Dvouhodinové dramatické hledání má překvapivý a šťastný konec.

Článek

"Oba jsme našli v hospodě U kotvy. Jsou živí. Z vody se totiž dostali sami a událost vydatně zapili alkoholem," řekl ČTK brněnský policejní mluvčí Zdeněk Lubas.

Nedorozumění tak odpoledne spustilo jednu z největších letošních pátracích akcí integrovaného záchranného systému v Brně. Problém byl v tom, že svědci viděli, jak dvojice skončila pod vodou, nezahlédli ale, že z ní pár vylezl, vysvětlil mluvčí.

Dvojice o pátrání netušila

Událost se odehrála nedaleko parkoviště v oblasti nazývané Rokle. Po oznámení o úmrtí nejprve místo neštěstí v člunech prozkoumali hasiči. Když bylo hledání marné, na místo dorazili policejní potápěči. Hledání pak začala komplikovat tma. Hasiči proto na přehradu přivezli elektrocentrálu a místo osvětlili.

"Řekli jsme si, že jen pro kontrolu raději pošleme naše hlídky i do restaurací v okolí přehrady. Pátráním po svědcích se pak podařilo nalézt oběti neštěstí," řekl ČTK mluvčí brněnských strážníků Vít Cvrček. Doplnil, že oba jsou v pořádku.

Lubas zdůraznil, že dvojice neměla o rozsáhlém pátrání ani ponětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám