Hlavní obsah

U Staré Boleslavi opět viděli medvěda. Obce varují občany

Praha
Aktualizováno

Několik obcí v Praze-východ nedaleko Staré Boleslavi a Mělnicka informovalo v pátek ráno své občany, že v okolí se pohybuje medvěd. Vedení obce Dřísy uvedlo, že informace je ověřená a les prohledávají myslivci.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dnes v ranních hodinách byl spatřen mezi obcemi Konětopy a Čečelice medvěd. Šel směrem na Dlouhý běh. Informace je ověřena. V současné době les prohledávají myslivci,“ uvedlo vedení obce Dřísy na Facebooku.

Starostka obce Dřísy Ivana Frajová Novinkám řekla, že informace o medvědovi pocházejí od myslivce, který ho měl spatřit a informoval policii v Kostelci nad Labem. Ta pak požádala obce, aby preventivně informaci předaly občanům. „Mělo by jít o ověřenou informaci. Myslivci včetně starosty Čečelic od rána prohledávali les s místním názvem Dlouhý běh,“ dodala starostka.

U Staré Boleslavi se může pohybovat medvěd, tvrdí myslivci

Krimi

Informace byla předána také policii a Lesům ČR. Obec informovala občany prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas a vyzvala lidi, aby se nezdržovali v lese.

„Kolem sedmé hodiny ráno bylo nahlášeno policistům na místním oddělení, že jeden člověk pozoroval siluetu medvěda. Policisté s myslivci v místě provedli pátrání, ale nenašli ani medvěda, ani žádné stopy,“ řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Truxa.

Další varování zveřejnila nedaleká obec Čečelice, která žádá o nahlášení poznatků na číslo 724 158 797. Upozornění zveřejnil i městys Všetaty na Mělnicku, který lidem doporučil omezit vycházky mimo obec a hlídat si své domácí mazlíčky.

Informace o medvědovi zveřejnili už v polovině prosince myslivci s tím, že v lesích kolem Staré Boleslavi se může pohybovat medvěd.

„Dostala se k nám důvěryhodná, ale zatím z jiného zdroje neověřená informace, že v oblasti kolem obce Hlavenec severně od Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi se pohybuje medvěd,“ uvedli tehdy myslivci. Hlavenec se od obce Dřísy nachází asi pět kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám