Hlavní obsah

U Staré Boleslavi se může pohybovat medvěd, tvrdí myslivci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stará Boleslav
Aktualizováno

Českomoravská myslivecká jednota upozornila občany žijící v okolí Staré Boleslavi, že se v tamních lesích údajně může pohybovat medvěd hnědý. Informace je podle ní neověřená a myslivci ji zveřejnili proto, aby ji mohli kolegové potvrdit, nebo vyvrátit.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd hnědý. Ilustrační foto

Článek

„Dostala se k nám důvěryhodná, ale zatím z jiného zdroje neověřená informace, že v oblasti kolem obce Hlavenec severně od Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi se pohybuje medvěd,“ uvedli myslivci na svém Facebooku.

Podle nich se může jednat o uprchlého jedince ze zajetí, nebo migrujícího medvěda. Agentura ochrany přírody a krajiny, která se stará o chráněné volně žijící druhy, žádné informace o výskytu medvěda nemá. „Pokud by to skutečně medvěd byl, musel by být ze zajetí, nikoli z volné přírody,” sdělila mluvčí agentury Karolína Šulová.

V oblasti jsou rozsáhlé borové lesy.

Záběry medvěda, které zalarmovaly policii u Prahy, byly natočeny jinde

Krimi

Novinky se dotázaly přímo zástupců myslivecké jednoty, jak moc se informace zakládá na pravdě. „Máme informaci o možném pozorování velkého zvířete, kterou se v současné době na základě toho, že myslivci se často v terénu pohybují, pokoušíme potvrdit, či vyvrátit,“ uvedl Vlastimil Waic z oddělení komunikace.

Informace na Facebooku je podle něj pro myslivce, aby hlásili, když případně zvíře spatří. Waic však zdůraznil, že jde o informaci nepotvrzenou a neověřenou.

Mluvčí policie Barbora Schneeweissová Novinkám řekla, že policie o žádném medvědovi informace nemá a nikdo se na ni neobrátil se žádostí o pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám