Hlavní obsah

U Prahy hořelo v plynové stanici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Středočeští hasiči likvidovali ve středu požár v plynové stanici v Drahelčicích u Prahy. Hořely baterie v záložním zdroji. Dodávka plynu nebyla omezena.

Požár uvnitř regulační stanice plynuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Čtyři jednotky hasičů vyjely do Drahelčic před třetí hodinou odpoledne. „Jednalo se o požár baterií diesel agregátu, který jsme uhasili jedním vodním proudem. Příčiny požáru a způsobená škoda jsou předmětem vyšetřování,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jan Sýkora. Nikdo nebyl zraněn.

Od hořící hromady dřeva chytl na Kladensku les

Krimi

Mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek Novinkám potvrdil, že dodávka plynu nebyla požárem nijak zasažena. „Šlo o záložní zdroj mimo plynové vedení, který byl odpojen,” konstatoval.

Předávací stanice podle dřívějších informací slouží jako mezistupeň mezi tranzitním plynovodem a plynovodem, který vede do Prahy. V této stanici se plyn přejímá, měří a reguluje. Předávací stanice Drahelčice je jedinou stanicí pro distribuci na levém břehu Vltavy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár uvnitř regulační stanice plynu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám