Hlavní obsah

U požáru Mynářovy hospody zbyla policii jediná verze: úmyslné zapálení

Osvětimany

Jako žhářství nakonec policie vyšetřuje březnový požár hospody Na Srubu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, kterou vlastní firma hradního kancléře Vratislava Mynáře. Původně byla ve hře i technická závada. Plameny způsobily škodu kolem 25 milionů korun.

Foto: Foto PRÁVO – Aleš Fuksa

Ohořelé torzo Mynářovy restaurace Na srubu.

Článek

O vývoji ve vyšetřování v pátek informoval server Seznam Zprávy s odkazem na Krajské státní zastupitelství v Brně, které na případ dohlíží.

„Trestní řízení je vedeno pro spáchání úmyslného trestného činu, a to zločinu obecné ohrožení,“ uvedla žalobkyně Renata Bártková s tím, že policie pracuje již jen s touto vyšetřovací verzí.

Poznatky o přesných příčinách požáru ale státní zástupkyně komentovat odmítla, není tedy zatím zřejmé, na základě čeho policie zúžila počet vyšetřovacích verzí, tedy zda se například našla úmyslně rozmístěná ohniska hoření nebo podobně.

„Vzhledem k probíhajícímu prověřování se ke zbývajícím otázkám nebudu vyjadřovat,“ řekla serveru Bártková.

Odhadovaná škoda po požáru Mynářovy hospody je zatím 25 milionů korun

Krimi

Jako obecné ohrožení policie požár prověřovala i dříve, ve hře ale byly kromě žhářství také verze o technické závadě nebo nedbalosti.

Mynářova hospoda vyhořela na konci března. Plameny při rozsáhlém nočním požáru dřevěnou budovu z podstatné části zničily.

Odhad škody se z původních 15 milionů korun postupně při vyšetřování vyšplhal na nejméně 25 milionů.

Hrad nechce říct, kolik stály Mynářovy „sólo“ cesty do zahraničí

Domácí

Několik dní po požáru Mynář veřejně prohlásil, že požár nebyla náhoda ani nehoda, ale že oheň někdo založil úmyslně. Vedoucí prezidentské kanceláře tvrdil, že tam měl původně být se svou rodinou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám