Hlavní obsah

U kontejneru v centru Prahy našel kolemjdoucí bednu s lidskými lebkami

Nemalé překvapení zažil ve čtvrtek chodec, který u kontejneru v centru Prahy našel bednu plnou lidských lebek. Ty byly opatřeny evidenčními čísly a policie se domnívá, že mohou pocházet ze soukromé sbírky. Oznámila to mluvčí pražské policie Jana Rösslerová, podle níž policisté nyní prověřují, zda s případem nesouvisí i středeční nález části lidské lebky. Ta byla nalezena v odpadkovém koši v centru metropole a rovněž obsahovala evidenční číslo.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

První část lebky objevil ve středu večer v koši v Jindřišské ulici bezdomovec. Celou bednu lebek pak našel dnes ráno v nedaleké Londýnské ulici ředitel jedné z blízkých základních škol.

„Detektivové zjistili, že zastaralá a silně zaprášená bedna obsahuje 15 kusů lidských lebek s evidenčními čísly. Kriminalisté se tak domnívají, že by se s největší pravděpodobností mohlo jednat o pozůstalost nebo o sbírku prozatím neznámého majitele,“ uvedla Rösslerová.

„Kriminalisté budou samozřejmě zjišťovat, zda spolu včerejší (středeční) a dnešní případ nesouvisí. Osloví ke spolupráci i pracovníky archeologického ústavu,“ podotkla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám