Hlavní obsah

U Horních Lukavic se v jeden den staly tři autonehody, jeden člověk zemřel

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O život přišel v neděli po sedmé hodině ráno u Horních Lukavic na jižním Plzeňsku 58letý muž, kterého smetlo v příkopě vedle silnice osobní vozidlo ve smyku. Na tomto místě se ve stejný den staly celkem tři dopravní nehody, při kterých byly další dvě osoby převezeny do nemocnice se zraněními.

Foto: archiv, Novinky

Tři nehody se staly na jednom místě.

Článek

„Na silnici třetí třídy nejprve havarovala řidička s vozidlem BMW, která utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice na ošetření,“ uvedla plzeňská krajská policejní mluvčí Pavla Soukupová.

„Krátce po sedmé hodině ranní projížděl po stejné komunikaci ve směru od obce Horní Lukavice na obec Chlumčany řidič osobního automobilu Opel Astra, který pravděpodobně dostal smyk a s vozidlem skončil v silničním příkopu,“ pokračovala.

"Řidič a spolujezdec po havárii vystoupili z vozidla a šli zajistil místo dopravní nehody. V tu dobu tudy projížděla řidička motorového vozidla značky Daewoo Matiz, která s největší pravděpodobností dostala s vozidlem rovněž smyk, s vozidlem vjela mimo vozovku, kde narazila do jednoho ze zde stojících mužů," řekla mluvčí.

Zranění utrpěla i řidička Daewoo

"Vlivem nárazu utrpěl osmapadesátiletý muž zranění, kterým na místě dopravní nehody podlehl," konstatovala mluvčí s tím, že zranění utrpěla také čtyřiapadesátiletá řidička automobilu Daewoo, která byla převezena do nemocnice na ošetření.

„Silnice byla do půl jedenácté dopoledne uzavřena. Šetřením dopravní nehody a stanovením přesné příčiny se nyní zabývají policisté,“ uzavřela Soukupová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám