Hlavní obsah

U Brna se porvali příznivci Sparty a FC Brno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MORAVSKÉ KNÍNICE

Téměř dvě stovky fanoušků pražské Sparty a brněnského fotbalového celku se v sobotu odpoledne porvaly v Moravských Knínicích na Brněnsku. Při rvačce bylo zraněno několik lidí. Střet ukončila policie.

Foto: Magda Barboříková

Komentovaná prohlídka výstavy Poklady z hůry aneb Jak se žilo na Hané. Muzeum Komenského v Přerově, p.o.

Článek

"V souvislosti s potyčkou je nyní předváděno na obvodní oddělení v Rosicích 15 fanoušků," řekl brněnský policejní mluvčí.

Pražští fanoušci se ráno začali přesouvat do Brna na utkání Sparta Praha a 1. FC Brno. Policie měla informace, že příznivci Sparty přijedou vlakem. Stovka se ale přesouvala dvěma autobusy. Policisté to zjistili a jedoucí vozidla měli pod dohledem.

Sparťané nedojeli až do Brna. Krátce před městem odbočili do Moravských Knínic. Vše nasvědčuje tomu, že si s brněnskými soky předem domluvili místo, na němž si vyrovnají účty.

Vše vyvrcholilo rvačkou. Policisté, kteří autobusy sledovali, okamžitě přivolali posily a nakonec se jim podařilo zjednat pořádek. "Rvačka to byla ale pěkná. Například nám výtržníci zdemolovali předzahrádku. To, že si tady u nás někdo bude vyřizovat účty, nikdo samozřejmě nečekal," řekl jeden z obyvatelů obce Pavel Zoňa.

Policejní mluvčí neupřesnil, jaká zranění účastníkům rvačky vznikla a popřípadě za co budou zadržení fanoušci stíháni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám