Hlavní obsah

Turistika nebo nákupy. Lidé se stále snaží dostat do uzavřených okresů

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Od úterní sedmé hodiny ráno do stejného času ve středu otočila policie na 44 kontrolních stanovištích u vstupů nebo výstupů z uzavřených okresů Sokolov a Cheb celkem 165 motoristů. Je to o takřka polovinu méně než den před tím. Důvody byly obdobné jako v předchozích dnech, jednalo se především o turistiku, nákupy, návštěvy známých nebo neznalost daného opatření.

Páteční kontroly policie na dálnici D6 a u Chodova Sokolovsku Video: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Díky přijatému patřičnému opatření spočívajícímu v posílení policistů na kontrolních stanovištích v nejfrekventovanější dobu a změně kontrolního mechanismu nedochází v současné době na dálnici D6 téměř k žádným kolonám,“ popsala situaci ve středu ráno mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

Začaly namátkové kontroly na hranicích Sokolovska a Chebska

Koronavirus

„Opět žádáme občany, aby ještě před příjezdem ke kontrolním stanovištím měli připravené potřebné doklady či dokumenty, kterými budou při namátkové kontrole policistům prokazovat svůj účel cesty a tím tak urychlí kontroly na stanovištích,“ požádala veřejnost mluvčí.

Karlovarský kraj chce u vlády vyjednat převozy pacientů do Německa

Domácí

Obdobně se ve středu netvoří kolony ani na hraničním přechodu do SRN Pomezí nad Ohří na Chebsku. „Nákladní vozidla jsou policejní hlídkou odkláněna na parkoviště poblíž odběrného místa,“ vysvětlila Týřová.

Ještě v úterý se v průběhu celého dne se tvořila v pravém jízdním pruhu kolona zejména odstavených nákladních vozidel v délce asi čtyř kilometrů směrem na testovací centrum. Komunikace směrem do SRN pro řidiče, kteří vše splňují a mají test na COVID, byla ale průjezdná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám