Hlavní obsah

Trpké stárnutí manželů ukončila mimořádně surová vražda ženy, senior dostal 8 let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Případ rodinné tragédie, která se stala v dubnu ve slezském Krnově, uzavřel ve středu ostravský krajský soud. Za brutální vraždu manželky poslal na osm let do vězení 81letého vážně nemocného Pane Kostovského. Mírný trest pod spodní hranicí sazby navrhl žalobce vzhledem k mimořádným okolnostem případu a našel společnou řeč jak s obžalovaným, tak se soudkyní.

Senior odsouzený za vraždu manželky v KrnověVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Tragická událost se seběhla 20. dubna v sedm hodin ráno. Manželé přitom za sebou měli asi padesát let společného soužití, které se ale postupem stáří a nemocí stalo velmi komplikovaným.

„Soužití mezi manželi bylo velmi složité, o manželku se obžalovaný musel v poslední době starat, protože měla velké problémy s pohyblivostí. Manželka mu navíc vyčítala řadu věcí, spory měli například kvůli údajné nevěře a dalším věcem. Dá se říct, že útokem obžalovaného ty problémy vygradovaly,“ řekl státní zástupce Vít Legerský.

Útok byl přitom mimořádně surový a ani zkušení kriminalisté nic podobného dlouho nepamatují. Pane Kostovský svou 78letou manželku napadl nožem v době, kdy seděla na křesle.

Policie obvinila 81letého muže z vraždy manželky na Bruntálsku

Krimi

„Útok byl veden zejména do oblasti hlavy a krku. Znalci napočítali 71 bodných a řezných ran a útok vyústil v celkové oddělení hlavy od trupu,“ dodal státní zástupce.

Hned na začátku soudního jednání státní zástupce vyjádřil vůli k dohodě o vině a trestu s obžalovaným, což je nový institut zakotvený od letošního roku v trestním řádě. „Muž spáchal čin ve stavu snížené příčetnosti, jedním z důvodů je jeho pokročilá demence,“ řekl s tím, že vzhledem ke svému stavu se obžalovaný ani není schopen účinně hájit.

Seniora z Vysokého Mýta obvinili z pokusu o vraždu, dvojici měl zbít sekerou

Krimi

Trestní odpovědnosti ho to však podle závěrů znaleckých posudků nezbavuje. Obžalovanému přitom hrozil až výjimečný trest. Nynější rozsudek je pravomocný a nelze se proti němu odvolat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám