Hlavní obsah

Trpišovského nebezpečnou jízdu po dálnici D1 soud zatím neprojedná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Aleš Trpišovský, který v prosinci 2010 při jízdě po dálnici D1 údajně ohrožoval ostatní řidiče, měl v úterý stanout před Krajským soudem v Praze. Za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškození cizí věci mu hrozí až 12 let vězení. Podle dostupných informací se omluvil ze zdravotních důvodů, nový termín líčení zatím nebyl stanoven.

Článek

Trpišovský je podezřelý z toho, že agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu na D1. Podle policie ve dvou případech předjel pomalejší automobily zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. Tím donutil řidiče k zastavení. V jednom případě řidič pomalejšího vozu nestačil zabrzdit a havaroval.

Trpišovský se už dříve nechal slyšet, že vinu necítí a za havárii na D1 nemůže.

Policie navrhla Trpišovského obžalovat už několikrát. Naposledy ho obvinila v září loňského roku. Státní zástupce však tehdy žalobu nepodal, ale vrátil kauzu policii k došetření.

Za vytlačení auta z dálnice pět let vězení

Soud už jednou nad agresivním řidičem nepodmíněný trest vynesl. Luboš Lacina, který v březnu 2010 vytlačil pomaleji jedoucí vozidlo z dálnice D1, si z rozhodnutí Nejvyššího soudu z listopadu loňského roku odpykává pět let ve vězení.

Soud neuvěřil jeho tvrzení, že pouze chyboval při předjíždění. Soudy mu uložily také sedmiletý zákaz řízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám