Hlavní obsah

Trolejbus v Pardubicích srazil 12letého chlapce. Strážníci zveřejnili video

Pardubice

Strážníci z Pardubic v pátek zveřejnili varovné video z dopravní nehody 12letého chlapce, kterého srazil trolejbus. Hoch utrpěl zranění a jeho matka souhlasila se zveřejněním videa, aby tak poukázala na to, jak z jedné chyby může člověk přijít o život.

Střet chlapce a trolejbusu v PardubicíchVideo: MP Pardubice

 
Článek

Nehoda se stala na konci září před hlavním nádražím v Pardubicích. Chlapec procházel v místě, kde je sice umožněn průchod chodcům, ale nejde o přechod pro chodce. Navíc tam zastavují autobusy a trolejbusy v zastávkách. Chlapec zamyšleně vstoupil na silnici a spěchal na svůj spoj, avšak přehlédl přijíždějící trolejbus, který ho srazil.

„Spolu se svědky poskytli strážníci chlapci první pomoc. Školák se zraněním nohy a hlavy byl předán posádce záchranné služby a převezen do nemocnice. Dobrá zpráva je, že zřejmě bude v pořádku,“ uvedl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Chlapec v Brně koukal do mobilu a smetla ho tramvaj, policie zveřejnila video

Krimi

Strážníci video z městské kamery zveřejnili v pátek poté, co získali souhlas matky. „Jejím i naším přáním totiž je, aby se z jedné chyby, která mohla lehce stát život dítěte, poučilo co nejvíce z vás. Pokud uznáte za vhodné, ukažte tyto záběry svým dětem a vysvětlete jim, proč mají v silničním provozu bedlivě dbát své vlastní bezpečnosti,“ konstatoval Sejkora.

Míru zavinění jednotlivých účastníků zjišťuje policie.

Podobné video zveřejnila v srpnu policie v Brně, která varovala před sledováním mobilu. Kamera natočila 13letého chlapce, kterého srazila tramvaj. Podle policistů chlapec sledoval svůj mobilní telefon a zřejmě tak přehlédl přijíždějící soupravu.

Tramvaj v Brně smetla chlapce. Koukal do mobiluVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám