Hlavní obsah

Chlapec v Brně koukal do mobilu a smetla ho tramvaj, policie zveřejnila video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Varovné video zveřejnila ve čtvrtek brněnská policie. Kamera natočila středeční nehodu 13letého chlapce, kterého srazila tramvaj. Podle policistů chlapec sledoval svůj mobilní telefon a zřejmě tak přehlédl přijíždějící soupravu.

Tramvaj v Brně smetla chlapce. Koukal do mobiluVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala v podvečer u haly Rondo. Chlapec přecházel po přechodu ulicí Nové Sady. Následně dal přednost tramvaji odjíždějící ze zastávky a pokračoval v cestě.

„Věnoval se ale více telefonu než dopravní situaci a vstoupil přímo před přijíždějící tramvaj. Její řidič neměl šanci srážce zabránit,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Chlapec zůstal zaklíněný pod tramvají a hasičům dalo dost práce jej odtamtud vyprostit. Záchranáři mladíka převezli do nemocnice se středně těžkým zraněním. Přesné příčiny nehody policisté vyšetřují.

„Policejní preventisté upozorňují, že telefonování, sledování her na telefonu či tabletu odvádí chodcovu pozornost a jsou poměrně častou příčinou nehod, jejichž účastníky jsou chodci. Stejně tak je hodně nebezpečný poslech hlasité hudby ve sluchátkách,“ uzavřel Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám