Hlavní obsah

Trojice cizinců v autech se honila centrem Prahy, jeli i 140 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražští policisté měli ze středy na čtvrtek pernou noc. Trojice cizinců si totiž centrum metropole vybrala pro závody ve svých drahých vozech. Jeden z nich řídil pod vlivem kokainu.

Tři cizinci v Praze pořádali závody v autechVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

"Tři vozidla značek BMW M5, Audi TT a Volkswagen Passat závodila v centru Prahy, jela rychlostí 120-140 kilometrů za hodinu," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté si rychle jedoucích vozů všimli na Malostranském náměstí. Trojice aut poté projela ulicí Pařížskou a kolem nemocnice Na Františku až k hotelu Hilton, kde ji policisté zajistili.

Foto: Jiří Forman/MMS, Novinky

Policisté zadrželi trojici aut u hotelu Hilton.

Podle informací Novinek vozy řídili cizinci. U muže ukrajinské národnosti z passatu bylo po testu na přítomnost drog zjištěno požití kokainu a amfetaminu, a proto byl zadržen pro trestný čin řízení pod vlivem omamných látek.

Ani u jeho krajana, který cestoval ve voze s ním, nebylo všechno v pořádku. "U spolujezdce policisté zjistili, že je na území České republiky nelegálně," sdělila Kropáčová. Muže si proto převzala cizinecká policie.

Ostatní účastníci noční honičky se dopustili přestupku kvůli vysoké rychlosti. Rus z audi zaplatil pokutu na místě, ale Armén z BMW zaplatit odmítl a bylo s ním zahájeno správní řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám