Hlavní obsah

Třináctiletý cyklista vypil osm piv a chtěl ujet strážníkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Posilněn osmi pivy sedl na špatně osvětlené kolo třináctiletý chlapec v Břeclavi. Když ho chtěla zastavit hlídka strážníků, nenapadlo ho nic lepšího, než se jim pokusit ujet. Snažil se ale zbytečně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál o víkendu, informoval o něm zástupce velitele městské policie Zdeněk Novák.

„Když strážníci dali chlapci pokyn k zastavení, hoch hlídku ignoroval a snažil se ujet z města pryč. To se mu však nakonec nepodařilo. Jeho chování i charakteristický odér dechu vzbudil u městských policistů podezření, že hoch je pod vlivem alkoholu,“ uvedl Novák.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dechová zkouška podezření potvrdila, chlapec nadýchal 0,9 promile. „Posléze se přiznal, že vypil asi osm piv,“ doplnil mluvčí strážníků.

Případ byl oznámen pracovníkovi sociálně-právní ochrany dětí, který na místo přijel a kluka odvezl k rodičům, se kterými bude chování jejich syna dále řešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám